Varmrökt lax med prästostdressing och kokta primörer
09 jul, 2014
AvRedaktionen
Kan det bli enklare? Med en bit varmrökt lax och lite färska primörer som får sällskap av en klick prästostdressing är sommarlunchen lättfixad. Om du vill kan du givetvis koka färskpotatis till.
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
800 g varmrökt laxfilé
8–10 små morötter
150 g sockerärtor
1 knippe rädisor
olivolja + flingsalt
Prästostdressing:
1 dl riven prästost
2 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
1 tsk flytande honung
nymald svartpeppar
Till servering:
kavring, smör och lagrad ost
Gör så här:
- Börja med att röra ihop dressingen.
- Skala morötterna om det behövs och förväll dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka men fortfarande spänstiga.
- Förväll sockerärtorna separat i ett par minuter och spola dem i kallt vatten
- Skölj rädisorna och behåll gärna blasten på.
- Vänd grönsakerna i lite olivolja och flingsalt.
- Servera med prästostdressingen.
Recept: LiseLotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Annons