Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varmrökt lax med prästostdressing och kokta primörer

09 jul, 2014
AvRedaktionen
Varmrökt lax med prästostdressing och kokta primörer.
Kan det bli enklare? Med en bit varmrökt lax och lite färska primörer som får sällskap av en klick prästostdressing är sommarlunchen lättfixad. Om du vill kan du givetvis koka färskpotatis till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

800 g varmrökt laxfilé

8–10 små morötter

150 g sockerärtor

1 knippe rädisor

olivolja + flingsalt

Prästostdressing:

1 dl riven prästost

2 dl gräddfil

1 dl crème fraiche

1 tsk flytande honung

nymald svartpeppar

Till servering:

kavring, smör och lagrad ost

Gör så här:

  1. Börja med att röra ihop dressingen.
  2. Skala morötterna om det behövs och förväll dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka men fortfarande spänstiga.
  3. Förväll sockerärtorna separat i ett par minuter och spola dem i kallt vatten
  4. Skölj rädisorna och behåll gärna blasten på.
  5. Vänd grönsakerna i lite olivolja och flingsalt.
  6. Servera med prästostdressingen.
Varmrökt lax med prästostdressing och kokta primörer.
Varmrökt lax med prästostdressing och kokta primörer.

Recept: LiseLotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Annons