Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varmrökta laxsnittar med grillad gurka

28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på varmrökt lax-snittar med grillad gurka
Varmrökt lax går att kombinera på många sätt, här serveras den som en laxröra på rågbröd med fräsch grillad gurka och dillolja. Så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga parmesanchips till sommarfesten!Brand logo
Lyxiga parmesanchips till sommarfesten!

Varmrökta laxsnittar med grillad gurka

Utmärkta små snittar att äta innan middagen!

Så enkelt gör du varmrökt lax-snittar med grillad gurka

4 portioner

Du behöver:

4 skivor rågbröd
½ gurka dillolja
1 knippe färsk dill
½ dl snakneutral olja
1 citron varmrökt

Lax-röra:

125 g varmrökt lax
1 schalottenlök
1 litet knippe gräslök
2 msk majonnäs
1 msk kapris
1 citron
Salt och svartpeppar

Garnering:

Färsk dill

Gör så här:

  1. Förbered och tänd grillen. Ta ut små rundlar ur rågbröden, använd gärna ett litet glas. (Spara resterande bröd till krutonger, exempelvis.) Skölj gurkan, halvera den på längden och skrapa ut kärnorna med en sked.
  2. Grilla gurka och rågbröd i ca 3 minuter på varje sida. Skär den grillade gurkan i ½ cm tjocka skivor.
  3. Skölj och torka dillen torr. Spara lite dill till garnering. Mixa dill och olja till en jämn blandning. Smaka av med lite rivet citronskal och några droppar citronsaft. Spar 3 msk dillolja och vänd gurkbitarna i resterande olja.
  4. Finfördela laxköttet, lägg i skål. Finhacka löken. Finhacka gräslöken. Blanda lax, majonnäs, kapris, gräslök och schalottenlök. Smaka av med salt, peppar, citronskal och citronsaft.
  5. Fördela laxröran på rågbrödsbitarna. Lägg gurka ovanpå och garnera med dill.

Recept: Thomas Alcayaga Foto: Columbus Leth

Annons