Varmrökta laxsnittar med grillad gurka
28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Varmrökt lax går att kombinera på många sätt, här serveras den som en laxröra på rågbröd med fräsch grillad gurka och dillolja. Så gott!
Annons
Varmrökta laxsnittar med grillad gurka
Utmärkta små snittar att äta innan middagen!
4 portioner
Du behöver:
4 skivor rågbröd
½ gurka dillolja
1 knippe färsk dill
½ dl snakneutral olja
1 citron varmrökt
Lax-röra:
125 g varmrökt lax
1 schalottenlök
1 litet knippe gräslök
2 msk majonnäs
1 msk kapris
1 citron
Salt och svartpeppar
Garnering:
Färsk dill
Gör så här:
- Förbered och tänd grillen. Ta ut små rundlar ur rågbröden, använd gärna ett litet glas. (Spara resterande bröd till krutonger, exempelvis.) Skölj gurkan, halvera den på längden och skrapa ut kärnorna med en sked.
- Grilla gurka och rågbröd i ca 3 minuter på varje sida. Skär den grillade gurkan i ½ cm tjocka skivor.
- Skölj och torka dillen torr. Spara lite dill till garnering. Mixa dill och olja till en jämn blandning. Smaka av med lite rivet citronskal och några droppar citronsaft. Spar 3 msk dillolja och vänd gurkbitarna i resterande olja.
- Finfördela laxköttet, lägg i skål. Finhacka löken. Finhacka gräslöken. Blanda lax, majonnäs, kapris, gräslök och schalottenlök. Smaka av med salt, peppar, citronskal och citronsaft.
- Fördela laxröran på rågbrödsbitarna. Lägg gurka ovanpå och garnera med dill.
Recept: Thomas Alcayaga Foto: Columbus Leth
Annons