Vårsoppa med ruccola
27 jan, 2014
AvSofie Nyblin
Annons
Vårsoppa med ruccola
Förrätt • Tid: 15 minuter
Vackert grön vårsoppa serverad som liten entrérätt tillsammans med bröd. Soppan kan förberedas, mixa då ner ruccolan precis innan servering.
200 g potatis (skalad och delad)
75 g rotselleri (skalad och delad)
1/2 purjolök (strimlad)
1 ask rucola 4 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Koka potatis, rotselleri och purjo i 7 dl saltat vatten ca 10 min. Tillsätt rucola och olivolja och mixa med stavmixer direkt i kastrullen tills soppan är slät. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan varm i små glas, gärna med små brödpinnar till.
Av Peter Norman och Marita Johansson Foto Mikael Strinnhed
Annons