Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vårsoppa med ruccola

27 jan, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellemv0601 LORDAG.indd

Vårsoppa med ruccola

Förrätt • Tid: 15 minuter

Vackert grön vårsoppa serverad som liten entrérätt tillsammans med bröd. Soppan kan förberedas, mixa då ner ruccolan precis innan servering.

200 g potatis (skalad och delad)

75 g rotselleri (skalad och delad)

1/2 purjolök (strimlad)

1 ask rucola 4 msk olivolja

1/2 tsk salt

1/2 tsk nymalen svartpeppar

Koka potatis, rotselleri och purjo i 7 dl saltat vatten ca 10 min. Tillsätt rucola och olivolja och mixa med stavmixer direkt i kastrullen tills soppan är slät. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan varm i små glas, gärna med små brödpinnar till.

Av Peter Norman och Marita Johansson Foto Mikael Strinnhed

Annons