Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Västerbottensfrittata med rökt lax och löjrom

26 mar, 2019
AvRedaktionen
Västerbottensfrittata med rökt lax och löjrom.
Lyxig frittata med Västerbottensost som kan serveras varm eller kall. Toppa med rökt lax, löjrom, crème fraiche, rödlök och dill.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 portioner

Ingredienser:

500 g fast potatis

1 gul lök

2 msk olivolja

6 ägg

100 g Västerbottensost, riven

½ tsk salt

¼ tsk svartpeppar

Topping:

1/2 dl crème fraiche

50 g kallrökt lax, i skivor

30 g löjrom

¼ rödlök, finhackad

1 msk hackad gräslök

1 msk hackad dill

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Låt svalna något och skär i tärningar.
  3. Skala och hacka lök. Fräs i 1 msk olivolja i några minuter i en gjutjärnspanna, cirka 24 cm i diameter. Lägg löken åt sidan.
  4. Värm 1 msk olivolja utan att rengöra pannan och stek potatisen tills den börjar få färg. Ställ åt sidan.
  5. Vispa äggen och rör ner potatis, lök, ost, salt och peppar. Häll ner äggblandningen i stekpannan.
  6. Ställ in stekpannan i ugnen och grädda i 20–25 minuter.
  7. Ta ut stekpannan – tänk på att handtaget är varmt! Låt svalna något.
  8. Skär frittatan i tårtbitar och lägg en klick crème fraiche och en laxros på varje bit. Toppa med löjrom och rödlök. Garnera med hackad gräslök och hackad dill.
Västerbottensfrittata med rökt lax och löjrom.
Västerbottensfrittata med rökt lax och löjrom.

Av: Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk
Foto: Helén Pe

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons