Västerbottenskräm i snapsglas med kavring och löjrom
Tid: 20 minuter
8 personer
Du behöver:
2 skivor kavring (i bitar)
smör
180 g västerbottensost, ca 3 dl (riven)
2 msk smetana (eller crème fraiche)
1 burk fiskrom (t ex lax- eller löjrom, ca 80 g)
8 vippor dill (plockad)
Gör så här:
Stek kavringsbitarna i smör tills de är frasiga. Låt rinna av på några lager hushållspapper.
Kör den rivna osten och crème fraiche i matberedare till fin kräm. Det ska inte vara några rivna ostbitar kvar utan krämen ska vara jämn och fin. Låt stå i kylen 10 minuter innan servering.
Pulsa de avrunna brödbitarna i matberedare till ett fint smul, alternativt finhacka med kniv.
Spritsa ut krämen i snapsglas, eller klicka försiktigt ner med sked.
Smula över kavringssmulor och toppa med en rejäl klick rom och dillvippa.
Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull