Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Västerbottenskräm i snapsglas med kavring och löjrom

19 jun, 2016
AvRedaktionen
Västerbottenskräm i snapsglas med kavring och löjrom.
Mumsig västerbottenskräm med kavringssmul och löjrom. En superenkel och vacker plockrätt som känns roligare och mer elegant än västerbottenspaj.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 20 minuter

8 personer

Du behöver:

2 skivor kavring (i bitar)

smör

180 g västerbottensost, ca 3 dl (riven)

2 msk smetana (eller crème fraiche)

1 burk fiskrom (t ex lax- eller löjrom, ca 80 g)

8 vippor dill (plockad)

Gör så här:

Stek kavringsbitarna i smör tills de är frasiga. Låt rinna av på några lager hushållspapper.

Kör den rivna osten och crème fraiche i matberedare till fin kräm. Det ska inte vara några rivna ostbitar kvar utan krämen ska vara jämn och fin. Låt stå i kylen 10 minuter innan servering.

Pulsa de avrunna brödbitarna i matberedare till ett fint smul, alternativt finhacka med kniv.

Spritsa ut krämen i snapsglas, eller klicka försiktigt ner med sked.

Smula över kavringssmulor och toppa med en rejäl klick rom och dillvippa.

Västerbottenskräm i snapsglas med kavring och löjrom.
Västerbottenskräm i snapsglas med kavring och löjrom.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons