Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Västerbottenspaté

04 aug, 2013
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Västerbottenspaté

6 personer  Tid: 20 min + gräddningstid

Västerbottensost sätter smak på denna paté. Perfekt tillbehör till kräftskivan.

1/2 kg potatis

1 påse färsk babyspenat

150 g västerbottensost (riven)

2 ägg

2 dl crème fraiche

50 g pinjenötter (rostade)

Skala potatis och skär i tunna skivor. Varva potatis med babyspenat och riven ost i portionsformar. Blanda ägg och crème fraiche. Häll äggblandningen över potatisen i formarna. Grädda i 200° i cirka 40 minuter. Strö över riven ost och pinjenötter i slutet av gräddningen.

Av Anncatrin Rosenqvist Recept Lena Kindberg Foto Ragnar Ómarsson

Annons