Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Västerbottenstarte med löjrom

20 maj, 2016
AvCassandra Lindblom
västerbottenstarte med löjrom
Underbara minipajer med västerbottensost som passar perfekt på mingelbuffén. Toppa med löjrom, räkor, lufttorkad skinka eller smörstekta kantareller.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Västerbottenstarte med löjrom.
Västerbottenstarte med löjrom.

8 personer

Tid: ca 40 minuter

Du behöver:

75 g smör, rumstempererat

2 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl vispgrädde, vispad

1 1/2 dl vispgrädde, flytande

3 äggulor

150 g västerbottensost, riven

salt

1 krm cayennepeppar

70 g löjrom

2 dl crème fraiche

dillkvistar till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Tärna smöret och blanda med mjöl till en torr pajdeg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter mitt i ugnen. Blanda försiktigt vispad grädde, flytande grädde och äggulor i en skål. Tillsätt osten och smaka av med salt och kajennpeppar. Häll ostsmeten i pajskalet och grädda i cirka 20 minuter mitt i ugnen tills pajen har en gyllene färg. Låt svalna.

Stansa ut minipajer med en stansring, alternativt en rund pepparkaksform, och lägg upp på ett fat. Lägg en klick löjrom och lite crème fraiche på varje tarte och toppa med en dillkvist.

Annons