Vattenmelon med parmaskinka, bönor och rostade mandlar
14 aug, 2018
AvRedaktionen
Vattenmelon och parmaskinka är gott tillsammans. Här får de sällskap av matiga bönor, krispiga mandlar och en sval yoghurtdressing.
Annons
4 personer
Du behöver:
75 g mandlar
1 tsk olja
havssalt
Dressing:
1/2 gurka
1 kvist mynta
1/2 lime, saften
1 1/2 dl grekisk yoghurt
havssalt
nymald svartpeppar
50 g fetaost
Sallad:
1 vattenmelon
1 rödlök
1 röd chili
150 g färska spenatblad
5 kvistar basilika
1 msk olivolja
havssalt
nymald svartpeppar
1 msk äppelcidervinäger
1 burk svarta bönor
100 g svarta oliver utan kärnor
12 skivor parmaskinka
Gör så här:
- Hacka mandlarna grovt. Värm en stekpanna med matolja i och rosta mandlarna i 5 minuter. Strö salt över och låt mandlarna svalna på lite hushållspapper.
- Hacka gurkan till dressingen fint. Plocka myntabladen och hacka fint. Blanda gurka, mynta och limesaft med yoghurt, salt och peppar. Smula sist ner fetaost.
- Tärna vattenmelonen. Hacka rödlök och chili fint. Skölj spenatbladen och hacka basilikan, blanda allt i en stor skål. Rör ihop allt med olivolja , salt och peppar. Tillsätt äppelcidervinäger droppe för droppe och vispa ihop dressingen. Slå över de övriga ingredienserna.
- Slå av vattnet från bönorna och skölj dem. Blanda ner bönorna i salladen tillsammans med oliverna.
- Servera med parmaskinka, rostade mandlar och yoghurtdressing.
Recept & foto: Linn Grubbström
Annons