Sommarens godaste vattenmelonsallad med feta
18 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Vattenmelon och fetaost har numera blivit en klassisk kombination och av fullt förståeliga skäl! Det söta med det salta passar så bra ihop!
Annons
Så gör du vattenmelonsallad med feta
Melon, festaost och mynta smakar himmelskt ihop.
4 portioner
Du behöver:
500 g vattenmelon (som förvarats i kylen)
10 rädisor
1 rödlök
½ gurka
1 knippe färsk mynta
16 kalamataoliver
200 g vitost, gärna feta
6 msk olivolja
1 tsk akaciahonung
Salt och nymalen peppar
Gör så här:
- Dela vattenmelonen, skär bort skalet och tärna köttet i mindre bitar. Tvätta rädisorna och skär i tunna skivor. Skala löken och skär i tunna ringar. Tvätta gurkan och skiva tunt.
- Skölj myntan och hacka grovt. Skölj oliverna men lämna dem hela. Blanda allt på en stor skärbräda. Smula fetaost över, droppa olivolja och ringla lite honung över. Krydda med salt och peppar och förvara svalt fram till servering.
Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes
Annons