Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sommarens godaste vattenmelonsallad med feta

18 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på vattenmelonsallad med feta
Vattenmelon och fetaost har numera blivit en klassisk kombination och av fullt förståeliga skäl! Det söta med det salta passar så bra ihop!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du drinken Last night in SwedenBrand logo
Så gör du drinken Last night in Sweden

Så gör du vattenmelonsallad med feta

Melon, festaost och mynta smakar himmelskt ihop.

Bjud på vattenmelonsallad med feta

4 portioner

Du behöver:

500 g vattenmelon (som förvarats i kylen)
10 rädisor
1 rödlök
½ gurka
1 knippe färsk mynta
16 kalamataoliver
200 g vitost, gärna feta
6 msk olivolja
1 tsk akaciahonung
Salt och nymalen peppar

Gör så här:

  1. Dela vattenmelonen, skär bort skalet och tärna köttet i mindre bitar. Tvätta rädisorna och skär i tunna skivor. Skala löken och skär i tunna ringar. Tvätta gurkan och skiva tunt.
  2. Skölj myntan och hacka grovt. Skölj oliverna men lämna dem hela. Blanda allt på en stor skärbräda. Smula fetaost över, droppa olivolja och ringla lite honung över. Krydda med salt och peppar och förvara svalt fram till servering.

Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes

Annons