Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vattenmelonsgazpacho

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
Med vattenmelon som bas blir den här gazpachon extra läskande. Ställ in soppan i kylen i minst 1 timme tills den blir riktigt kall.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vattenmelonsgazpacho.
Vattenmelonsgazpacho.

4 personer

Tid: 1 1/2 timme

Du behöver:

1,3 kg vattenmelon med skal (hackad och urkärnad)

1 gul paprika (hackad)

4 tomater (urkärnade och hackade)

1/2 gurka (i kuber)

1 rödlök (finhackad)

6 dl tomatjuice

saft från 6 lime (ca 1 1/2 dl)

1 vitlöksklyfta

1 kruka koriander eller mynta (prova!)

salt och tabasco

Gör så här:

Skär ur vattenmelonköttet. Skär vattenmelonen i små kuber. Blanda vattenmelon, paprika, tomater, gurka och rödlök med tomatjuice och limesaft. Pressa ner 1 vitlöksklyfta. Ta hälften av soppan och kör i en matberedare i några sekunder. Häll tillbaka i skålen med resten av soppan. Hacka koriander och blanda ner i soppan. Tillsätt tabasco och salt efter smak. Ställ in soppan i kylen i minst 1 timme tills den blir riktigt kall. Häll upp soppan i kylda skålar och servera direkt.

Annons