Krämig chokladcheesecake
Botten:
20 digestivekex
150 g smör (ska brynas)
Fyllning:
400 g mörk eller mjölkchoklad
200 g färskost (tex Creme Bonjour)
1 burk kokosmjölk
Topping:
Färska jordgubbar
Flingsalt
Gör så här:
1. Mixa kexen så de smulas ner. Bryn smöret i kastrull, dvs smält tills det blir brunt. Blanda samman med kexen och tryck ner i botten på formen. Ställ i kylen tills vidare.
2. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner 200 g färskost.
3. Öppna kokosgrädden och häll ut ”vattnet” som bildas i en burk och använd dig bara av den något fastare grädden i burken. Häll i chokladblandningen och rör om allt till en jämn smet.
4. Häll blandningen över botten och tryck sedan ner färska jordgubbar, strö över lite flingsalt efter smak. Ställ i kylen i minst två timmar innan servering.