Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig chokladcheesecake

04 aug, 2015
AvCassandra Lindblom
Enkelt, snabbt och så gott! Precis som det ska vara. ELLE mat & vins bloggare Cassandra bjuder på en krämig och lättlagad non baked chokladcheesecake där du varken behöver ugn eller någonting annat än en kastrull för att tillaga kakan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krämig chokladcheesecake med färska jordgubbar.
Krämig chokladcheesecake med färska jordgubbar.

Botten:

20 digestivekex

150 g smör (ska brynas)

Fyllning: 

400 g mörk eller mjölkchoklad

200 g färskost (tex Creme Bonjour)

1 burk kokosmjölk

Topping:

Färska jordgubbar

Flingsalt

Gör så här: 

1. Mixa kexen så de smulas ner. Bryn smöret i kastrull, dvs smält tills det blir brunt. Blanda samman med kexen och tryck ner i botten på formen. Ställ i kylen tills vidare.

2. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner 200 g färskost.

3. Öppna kokosgrädden och häll ut ”vattnet” som bildas i en burk och använd dig bara av den något fastare grädden i burken. Häll i chokladblandningen och rör om allt till en jämn smet.

Annons

4. Häll blandningen över botten och tryck sedan ner färska jordgubbar, strö över lite flingsalt efter smak. Ställ i kylen i minst två timmar innan servering.

Krämig chokladcheesecake med färska jordgubbar.
Krämig chokladcheesecake med färska jordgubbar.
Annons