Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vegansk chokladmousse på bara tre ingredienser

21 feb, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Vegansk chokladmousse.
En krämig chokladmousse är aldrig fel, speciellt inte om den är snabb och enkel att göra. Testa att göra denna veganska variant, helt utan ägg och mejeriprodukter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

400 ml kokosmjölk (eller kokosgrädde)

1 matsked sötströ (eller strösocker)

1,5 matskedar kakaopulver

Eventuellt: 20 gram mörk choklad att riva över moussen

Gör så här:

  1. Låt kokosmjölken stå i kylen över natten. Då separeras grädden från vattnet.
  2. Öppna burken och skopa ut det översta lagret av tjock grädde. Kokosvattnet som blir över kan du använda i till exempel havregrynsgröt eller en smoothie.
  3. Mixa kokosgrädden och sötströ i cirka 1-2 minuter i en skål med hjälp av en mixervisp.
  4. Häll i kakaopulver och mixa i någon minut till.
  5. Eventuellt: garnera med riven choklad.
  6. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Testa också: Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado!

Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado!
Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado!

Foto: Cafe Delites

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons