Vegansk chokladmousse på bara tre ingredienser
21 feb, 2017
AvThowe Wagner Larsson
En krämig chokladmousse är aldrig fel, speciellt inte om den är snabb och enkel att göra. Testa att göra denna veganska variant, helt utan ägg och mejeriprodukter.
Annons
Du behöver:
400 ml kokosmjölk (eller kokosgrädde)
1 matsked sötströ (eller strösocker)
1,5 matskedar kakaopulver
Eventuellt: 20 gram mörk choklad att riva över moussen
Gör så här:
- Låt kokosmjölken stå i kylen över natten. Då separeras grädden från vattnet.
- Öppna burken och skopa ut det översta lagret av tjock grädde. Kokosvattnet som blir över kan du använda i till exempel havregrynsgröt eller en smoothie.
- Mixa kokosgrädden och sötströ i cirka 1-2 minuter i en skål med hjälp av en mixervisp.
- Häll i kakaopulver och mixa i någon minut till.
- Eventuellt: garnera med riven choklad.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Testa också: Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado!
Foto: Cafe Delites
Annons