Vegansk chokladpudding med chiafrön och kokosmjölk
4 portioner
Tid: 5 minuter att förbereda, 1 timme i kylen
Du behöver:
4 dl fet kokosmjölk
60 gram mörk choklad, hackad
5 msk chiafrön
1 matsked kakaopulver
2 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
en nypa flingsalt
Serveringstips: riven choklad och färska hallon
Gör så här:
1. Häll i kokosmjölk, kakaopulver och salt i en panna och värm på medelvärme.
2. Låt mjölken sjuda medan du häller i hackad choklad. Rör om med en slev tills chokladen är helt smält.
3. Stäng av plattan och häll i chiafrön och vanilj medan du rör om. För att chiafröna ska fördela sig jämnt är det viktigt att du fortsätter att röra om efter att du har hällt i dem.
4. Häll puddingen i små serveringsglas och låt stå i kylskåpet i minst en timme.
5. Servera med riven choklad och färska hallon.
Testa även: Chiapudding med kaffe och choklad
Recept och bild: Stupid Easy Paleo