Oumph! släpper vegansk fryspizza i två olika smaker
Veganmärket Oumph! lanserar två helt växtbaserade fryspizzor den 12 februari.
– Vårt mål är att fler ska äta växtbaserad mat. Vi tror på mat som får det att vattnas i munnen och som är bra för miljön. Med de här grymma pizzorna hoppas vi nå långt utanför vegodisken till helt nya kundgrupper, säger Anna-Kajsa Lidell på Food for Progress, företaget bakom Oumph!
Nya smaker från Oumph!
De nya fryspizzorna kommer i två smaker: Italien style och Grilled Style. Foto: Oumph!Pizzorna som har en vegansk ostliknande topping och är gräddade i vedeldad stenugn kommer i två olika utföranden: Italien style och Grilled style. Den italienska varianten innehåller soltorkade tomater, ruccola och Oumph! kryddad med timjan och vitlök, och den andra har en tydlig grillsmak med topping av grillade paprikor, rödlök och Oumph!
Här kan du läsa mer om sojaproteinet Oumph!
– Fler och fler efterfrågar snabba växtbaserade alternativ. Långkok i alla ära, men ofta har vi inte tid. Då behövs snabb, god och schysst mat. Som Oumph!-pizza, säger Anna-Kajsa Lidell.
De veganska fryspizzorna finns i matbutikerna från och med vecka 7.