Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado!
11 maj, 2018
AvThowe Wagner Larsson
Underbart goda chokladtryfflar med avokado som är väldigt enkla att göra! De är dessutom gluten- och laktosfria, veganska och fyllda med nyttiga fetter. Perfekt när sötsuget sätter in!
Annons
Du behöver:
2 skalade avokado
3,5 dl chocolate chips (mjölkfria chokladknappar)
1 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt
1 krm havssalt
1 dl kokosflingor
Gör så här:
- Mixa avokadoköttet i en mixer till en slät smet.
- Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
- Blanda avokado, choklad, vaniljsocker och salt. Låt stå i kylskåpet i minst två timmar, gärna över natten.
- Använd en sked för att rulla och forma tryfflarna i kokosflingorna. Förvara i kylen.
Recept: Vegansk chokladmousse på tre ingredienser
Foto & recept: What The Fork Food Blog
Annons