Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado
13 mar, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Fantastiskt goda och väldigt enkla att göra! Sockerfria, helt veganska och med nyttiga fetter – perfekt som snacks till helgen.
Annons
Veganska chokladtryfflar
Ingredienser
– 2 skalade avokado
– 3,5 dl chokladnibs
– 1 tsk vaniljextrakt
– 1 krm havssalt
– Drygt 1 dl kokosflingor
Gör så här:
Mixa avokadoköttet i en mixer till en slät smet. (Släng inte avokadokärnan! Här kan du läsa varför och vad du kan använda den till.) Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Blanda avokado, choklad, vaniljextrakt och salt. Låt stå i kylskåpet i minst två timmar, gärna över natten. Använd en sked för att rulla och forma tryfflarna i kokosflingorna.
Förvara i kylen.
Läs mer:
Vegansk och krämig chokladmousse på bara tre ingredienser
Nutellasufflé på två ingredienser
Annons