Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado

13 mar, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Fantastiskt goda och väldigt enkla att göra! Sockerfria, helt veganska och med nyttiga fetter – perfekt som snacks till helgen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Veganska chokladtryfflar

Ingredienser

– 2 skalade avokado

– 3,5 dl chokladnibs

– 1 tsk vaniljextrakt

– 1 krm havssalt

– Drygt 1 dl kokosflingor

Gör så här:

Mixa avokadoköttet i en mixer till en slät smet. (Släng inte avokadokärnan! Här kan du läsa varför och vad du kan använda den till.) Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Blanda avokado, choklad, vaniljextrakt och salt. Låt stå i kylskåpet i minst två timmar, gärna över natten. Använd en sked för att rulla och forma tryfflarna i kokosflingorna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Förvara i kylen.

Läs mer:

Vegansk och krämig chokladmousse på bara tre ingredienser

Nutellasufflé på två ingredienser

Annons