Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Veganska rosa macarons – med bara naturliga ingredienser

26 sep, 2017
Det är något visst med rosa bakverk och de här söta macaronerna är enkla att göra – och är dessutom helt veganska.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi blir mer och mer medvetna om vad vi stoppar i oss, även om vi fortfarande älskar att unna oss.

Läs också: Glittriga unicornmacarons är det sötaste någonsin – här finns de!

Det här macaronreceptet är helt veganskt, innehåller bara naturliga ingredienser och den rosa kulören är inte karamellfärg, utan kommer från frystorkad pitaya.

Foto: IBL

Pitaya är även känd som drakfrukt och känns igen på sin spännande form och höga halter av c-vitamin, antioxidanter och järn. Så det är fritt fram att mumsa i sig de här macaronerna med gott samvete!

Veganska rosa macarons med kokoskräm

Foto: Cocovi

Ingredienser:

1,5 dl kikärtsspad

1,5 dl kokossocker

1 tsk dragonfruit-pulver (exempelvis Cocovis dragonfruit-pulver)

Annons

Kokoskräm:

1 dl kokosmjöl

0,5 dl kokossocker

1 tsk dragonfruit-pulver

1 msk kokosgrädde

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 100 grader.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2. Vispa kikärtsspadet med en elvisp i en ren skål tills spadet blivit ett fast skum. Vispa ner socker, lite i taget, och vänd sedan försiktigt ner dragonfruit-pulvret.

3. Bred ut marängsmeten i runda platta klickar på bakplåtspapper och grädda längst ner i ugnen cirka 1,5 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar.

4. Blanda alla torra ingredienser till koksfyllningen och rör sedan ihop med kokosgrädden.

5. Ta ut marängerna och låt svalna. Klicka sedan ut fyllningen på en maräng och tryck försiktigt ihop med en annan.

Tips!

Macaronerna kan även förvaras i frysen och ätas halvtinade som glass.

Läs också: Nyttig vegansk fudge med jordnötssmör

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Annons