Vegetarisk bibimbap med sriracha
15 apr, 2020
AvRedaktionen
Läcker, matig och smakrik! Bjud på vegetarisk bibimbap med srirachamajonnäs, soja och koriander. Godare blir det inte...
Annons
4 personer
Bibimbap:
2 morötter
3 rödbetor
1 polkabeta
2 msk flingsalt
nymalen svartpeppar
2 msk rapsolja
250 g hård tofu
2 msk rapsolja
Sås:
2 msk sesamolja
1 msk soja
2 tsk risvinäger
2 tsk vita sesamfrön
1 tsk socker
1 tsk flingsalt
1/2 msk vitpeppar
Till servering:
4 ägg
8 dl kokt jasminris
Srirachasås:
Soja
Koriander
Gör så här:
- Skala polkabetan, hyvla tunt, lägg skivorna i isvatten.
- Skala morötter och rödbetor.
- Skär moroten i stavar och de röda betorna i bitar.
- Ringla över oljan, salta och peppra.
- Ugnsbaka på 200° i cirka 40 minuter tills de är mjuka.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Blanda alla ingredienser till såsen.
- Fräs tofun i olja i stekpanna, tillsätt såsen och rör om.
- Knäck äggen i stekpannan och stek dem bara på ena sidan, med gulan intakt.
- Låt polkabetorna rinna av.
- Fördela ris i skålar, lägg på grönsaker och tofu, ringla över all sås.
- Lägg sist på ägget.
- Servera med srirachamajonnäs, soja och koriander.
Av: Sanna Käkälainen
Foto: Fabian Björk
LÄS MER:
Matig bibimbap med kimchi och quorn
Framtidens smaker och kök – vi spanar in mattrenderna för 2020
Annons