Vegetarisk blomkålsburgare med chilimajonnäs
16 okt, 2019
AvRedaktionen
Blomkålsburgare med chilimajonnäs som är saftig, god och självklart vegetarisk.
Annons
6 hamburgare
Blomkålsburgare:
100 g vit quinoa
400 g blomkål
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1/2 kruka slätbladig persilja
2 ägg
50 g ströbröd
Salt och färskmalen svartpeppar
Olivolja, till stekning
Chilimajo:
2 dl god majonnäs
1–2 msk chilisås, sriracha
Till servering:
6 brioche-hamburgerbröd
2 små hjärtsalladshuvuden
2 avokador
Picklad rödlök
Gör så här:
- Skölj och koka quinoan enligt anvisningar på paketet, låt rinna av i en sil.
- Sätt ugnen på 200°.
- Rensa blomkålen och skär i små buketter.
- Fördela dem i en ugnsfast form, ringla över olivolja och vänd runt alla kryddor. Stek i ugnen i 20 minuter tills de är gyllene.
- Låt svalna helt och hacka dem sedan i småbitar, som grovt ströbröd.
- Skölj persiljan, hacka den.
- Vänd ner den och blomkål i en skål tillsammans med quinoa, ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar.
- Du ska kunna forma biffar av smeten, tillsätt mer ägg eller mer ströbröd om smeten är för hård respektive lös.
- Forma 6 biffar och stek dem i olja tills de är gyllene på båda sidor och genomvarma.
- Rör ner chilisåsen i majonnäsen. Rosta bröden lätt i stekpanna.
- Strimla och skölj salladen, skär avokadon i skivor.
- Bred chilimajonnäs på hälften av brödhalvorna, lägg på sallad, blomkålsbiff, picklad rödlök och avokado.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen, Timm Vladimir
Foto: Betina Hastoft, Line Falck
LÄS MER:
Annons