Vegetarisk gulasch med Quorn
4 portioner
1 paket Quorn Färs (300 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 dl passerade tomater
1,5 msk paprikapulver
1,5 msk kummin
2-3 dl vatten
1,5 msk balsamvinäger
1 grön paprika
salt
svartpeppar
Till servering:
turkisk yoghurt
färskt bröd
1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs på medelvärme.
2. Tillsätt passerade tomater, kryddor, vatten och balsamvinäger. Sätt på locket ock koka upp. Låt sedan koka på svag värme i cirka 10 minuter.
3. Lägg i Quorn Färs och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär paprikan i bitar och lägg dem i grytan. Servera gärna med turkisk yoghurt och färskt bröd.
Näringsvärde per portion: 285 kcal/27g kolhydrater/17g protein/11g fett (inklusive 1 skiva surdegsbröd och 50 g turkisk yoghurt)