Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vegetarisk gulasch med Quorn

01 jan, 2016
AvRedaktionen
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetarisk gulasch med Quorn.
Vegetarisk gulasch med Quorn.

4 portioner

1 paket Quorn Färs (300 g)

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 msk olja

2 dl passerade tomater

1,5 msk paprikapulver

1,5 msk kummin

2-3 dl vatten

1,5 msk balsamvinäger

1 grön paprika

salt

svartpeppar

Till servering:

turkisk yoghurt

färskt bröd

1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs på medelvärme.

2. Tillsätt passerade tomater, kryddor, vatten och balsamvinäger. Sätt på locket ock koka upp. Låt sedan koka på svag värme i cirka 10 minuter.

3. Lägg i Quorn Färs och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär paprikan i bitar och lägg dem i grytan. Servera gärna med turkisk yoghurt och färskt bröd.

Näringsvärde per portion: 285 kcal/27g kolhydrater/17g protein/11g fett (inklusive 1 skiva surdegsbröd och 50 g turkisk yoghurt)

Annons