Vegetarisk köttfärssås med Quorn
4 portioner
Du behöver:
1 paket Quorn Färs (300 g)
2 st vitlöksklyftor
1 gul lök
2 morötter
400 g krossade tomater, basilikakryddade
2 dl rött vin
1 msk grönsaksfond
2 msk honung
salt och peppar
olja till stekning
Till servering:
250 g okokt spagetti
parmesan
färska örter
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning.
Skala lök, vitlök och morötter och riv dem fint.
Värm olja i stekpanna. Stek färsen, morötter, lök och vitlök på medelvärme tills det fått färg. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Låt småputtra cirka 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta, parmesan och färska örter.
Klimatberäknat recept
Klimatavtrycket för det här receptet är 0,5 kg CO2e per portion. Om det här receptet hade tillagats med blandfärs i stället för Quorn Färs hade avtrycket varit 1,62 kg CO2e per portion. Det rekommenderade dagliga klimatavtrycket för mat per person är 2,5 kg CO2e.