Vegetarisk tacosallad med grillade majskolvar
4 portioner
Ingredienser:
1 förpackning vegetariska strimlor, exempelvis quornstrimlor
1 påse färdigblandad tacokrydda
2 majskolvar
1 paprika, hackad
12 körsbärstomater, halverade
200 g blandad grönsallad
200 g kidneybönor
1 lime
½ färsk chili, finhackad
salt och peppar
olja till stekning
Till servering:
200 g salsa
200 g gräddfil
200 g nachochips
Gör så här:
1. Hetta upp olja i stekpanna på medelvärme och fräs tacokryddan försiktigt. Lägg strimlorna i pannan och stek i 6 till 8 minuter, eller tills de fått fin färg.
2. Stek eller grilla majskolvarna och dela dem.
3. Fördela sallad, paprika, tomater, bönor och strimlorna på tallrikar. Pressa över saften från lime och strö över den finhackade chilin. Servera med majskolvar, salsa, gräddfil och nachochips.
Recept och foto: Quorn