Vegetariska piroger med korianderdipp
12 st
Tid: 50 minuter
Du behöver:
1 paket smördegsplattor
smör att pensla med
Fyllning:
1 gul lök (finhackad)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
smör till pannan
200 g vegetarisk färs
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
1 tsk curry
2 tsk paprikapulver
1–2 krm cayennepeppar
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
Gör så här:
Fräs löken och vitlöken i en panna med smör. Tillsätt färsen, krydda med spiskummin, garam masala, curry, paprikapulver och cayennepeppar. Blanda runt och fräs tillsammans. Häll över vattnet och rör i tomatpurén. Koka upp och smaka av med salt och eventuellt mer kryddor.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegen och ta ut rundlar med utsticksmått eller glas och lägg en klick av färsen i mitten på varje rundel. Vik till halvmånar och försegla skarven genom att trycka med en gaffel längst kanten.
Pensla pirogerna med smält smör och grädda dem sedan i ca 12 minuter. Servera med dipp.
Korianderdipp
Tid: 5 minuter
Gör så här:
Hacka 1 kruka koriander och blanda med 4 dl yoghurt (10 %) och 2 msk mango chutney. Smaka av med salt.
Av: Frida Anthin-Broberg
Foto: Lina Östling