Vegetariska vardagsfavoriter – 5 recept
Så kan du äta mer vegetariskt i vardagen:
1. Det går ofta alldeles utmärkt att byta ut köttet mot grönsaker i många rätter. När det gäller färsrätter finns många olika växtbaserade ersättningar och vid de tillfällen när köttet serveras som det är kan du byta ut det mot helstekt eller grillad halloumi, portabello, zucchini, aubergine eller blomkålsskivor, till exempel.
2. Bunkra grönsaker både på burk och i frys, så står du aldrig utan och de håller länge.
3. Många fina färdiga grönsaksblandningar, -röror och -pytter som finns i butik är utmärkta att använda som fyllning i exempelvis grytor, pajer eller såser. Supersnabbt och supergott!
4. Tänk på att grönsaker är fantastiskt mångsidiga, i en och samma rätt kan du servera samma grönsak kokt, grillad, puread, riven, picklad, blancherad eller stekt – och alltså få helt olika smak och textur från en och samma råvara på tallriken.
Vi har samlat fem vegetariska favoriter för hela familjen! Testa redan ikväll!
Chili sin carne med avokadodipp
Klassikern på vegovis, det blir inte annat än succé!
Till recept>>
LINSBIFFAR MED STEKT POTATIS OCH YOGHURTDIPP
Rätten kan med fördel varieras med andra stekta rotfrukter.
Till recept>>
SPAGHETTI SUGO VERDURE
En färgglad pasta med mycket smak – och så enkel att göra!
Till recept>>
BAKAD BLOMKÅL MED HALLOUMI OCH ZA’ATAR
En ny, kryddig favoritkombo med perfekt sälta!
Till recept>>
GRÖNSAKSLASAGNE MED CHAMPINJONER
Ingen tackar nej till den här krämiga, gröna lasagnen!