Vegoburgare med tomatsalsa och hummus
15 mar, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Inget slår en riktigt maxad burgare! Testa denna vegoburgare med tomatsalsa, hummus och ugnsrostade grönsaker – den är oslagbar!
Annons
Vegoburgare med tomatsalsa och hummus
Krämig hummus, matiga grönsaker och en härlig tomatsalsa – en ny favoritburgare är här.
4 portioner
Du behöver:
4 hamburgerbröd
50 g rucola
200 g hummus
Ugnsrostade grönsaker:
1 aubergine
1 zucchini
1 paprika
1 rödlök
1 ½ msk olja, till stekning
2 tsk timjan
Salt och nymalen svartpeppar
Tomatsalsa:
4 tomater
2 nävar färsk basilika
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Socker
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220° Skölj grönsakerna, skala löken och skär alla grönsakerna i tunna skivor.
- Fördela grönsakerna på en bakplåtspappersklädd plåt, pensla dem med olja, krydda med timjan, salt och peppar. Stek i ugnen i cirka 15 minuter tills de är gyllene och mjuka. Skölj tomaterna, tärna dem fint och låt överskottsvätska rinna av.
- Skölj och hacka basilika och rör ihop med tomater, olja och balsamvinäger i en skål. Smaka av med lite socker, salt och peppar.
- Värm burgarbröden. Skölj och torka rucola. Bred botten på burgarbröden med hummus, fyll dem sedan med rucola, grönsaker och tomatsalsa.
Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft
Annons