Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vegoburgare med tomatsalsa och hummus

15 mar, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på vegoburgare med tomatsalsa och hummus
Inget slår en riktigt maxad burgare! Testa denna vegoburgare med tomatsalsa, hummus och ugnsrostade grönsaker – den är oslagbar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Vegoburgare med tomatsalsa och hummus

Krämig hummus, matiga grönsaker och en härlig tomatsalsa – en ny favoritburgare är här.

Laga en riktigt god vegoburgare med tomatsalsa och hummus

4 portioner

Du behöver:

4 hamburgerbröd
50 g rucola
200 g hummus

Ugnsrostade grönsaker:

1 aubergine
1 zucchini
1 paprika
1 rödlök
1 ½ msk olja, till stekning
2 tsk timjan
Salt och nymalen svartpeppar

Tomatsalsa:

4 tomater
2 nävar färsk basilika
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Socker
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220° Skölj grönsakerna, skala löken och skär alla grönsakerna i tunna skivor.
  2. Fördela grönsakerna på en bakplåtspappersklädd plåt, pensla dem med olja, krydda med timjan, salt och peppar. Stek i ugnen i cirka 15 minuter tills de är gyllene och mjuka. Skölj tomaterna, tärna dem fint och låt överskottsvätska rinna av.
  3. Skölj och hacka basilika och rör ihop med tomater, olja och balsamvinäger i en skål. Smaka av med lite socker, salt och peppar.
  4. Värm burgarbröden. Skölj och torka rucola. Bred botten på burgarbröden med hummus, fyll dem sedan med rucola, grönsaker och tomatsalsa.

Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Annons