Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vegoburgare med underbara sötpotatispommes

05 mar, 2016
AvLisa Segerson
Fira att det är helg med en härlig vegoburgare. Våra vänner på ELLE mat och vin tipsar om sitt bästa recept till lördagsmyset.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Denna vegoburgare vår personliga favorit. Den har allt, nybakt bröd, pepparrotsdressing, rostad aubergine, avokadoröra, black bean burger, picklade rödlök och en rödkålsmumsig sallad. Underskatta heller inte de underbara sötpotatisen som kryddar till det något alldeles extra.

Låt smaka, här är receptet:

Vegoburgaren:

Du behöver: 

– 400 g Svarta Bönor, kokta och mixade

– 0,5 dl Havregryn, mixade

– 0,5 dl Rostade kikärtor kryddade med cayenne, S & P

– 1 Gul lök

– 2 krm Salt

– 1 krm Peppar

– 3 krm Paprikapulver

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Gör så här: 

Mixa ihop alla ingredienser och forma till fina burgare på ca 90 gram. Stek sedan på ganska hög värme i rapsolja tills du får en ljuvlig stekyta. Baka bäran i ugnen på 170 grader i ca 5-10 min för en lite mindre saftig konsistens.

Tillbehör: 

Pepparrotsmajo

Valfritt majonnäsrecept + riven pepparrot efter smak.

Picklade rödlök

Mandolinad rödlök masserad i citronjuice.

Annons

Rödkålssallad

Mandolinad rödkål masserad i citron, olivolja och salt efter smak och gärna rörd i lite pepparrotsmajo.

Rostad Aubergine

Skiva en aubergine i 0,5 cm tjocka skivor. Doppa i olivolja och lägg på en plåt. Kör in i ugnen på 200 grader i ca 15 min, håll uppsikt, de blir snabbt brända om man glömmer!

Avokadoröra

Mosa en avocado med lite citronjuice, salt och en pressad vitlök

Sötpotatispommes:
Detta oslagbara recept hittar du här!

Montera nu din burgare med bröd och tillbehör efter bästa förmåga. Oavsett om det blir snyggt eller inte kan vi försäkra dig om att smaken bli alldeles alldeles underbar! Happy Burger på er!

Recept: ELLE mat och vin 

Annons