Vegoburgare med underbara sötpotatispommes
Denna vegoburgare vår personliga favorit. Den har allt, nybakt bröd, pepparrotsdressing, rostad aubergine, avokadoröra, black bean burger, picklade rödlök och en rödkålsmumsig sallad. Underskatta heller inte de underbara sötpotatisen som kryddar till det något alldeles extra.
Låt smaka, här är receptet:
Vegoburgaren:
Du behöver:
– 400 g Svarta Bönor, kokta och mixade
– 0,5 dl Havregryn, mixade
– 0,5 dl Rostade kikärtor kryddade med cayenne, S & P
– 1 Gul lök
– 2 krm Salt
– 1 krm Peppar
– 3 krm Paprikapulver
Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser och forma till fina burgare på ca 90 gram. Stek sedan på ganska hög värme i rapsolja tills du får en ljuvlig stekyta. Baka bäran i ugnen på 170 grader i ca 5-10 min för en lite mindre saftig konsistens.
Tillbehör:
Pepparrotsmajo
Valfritt majonnäsrecept + riven pepparrot efter smak.
Picklade rödlök
Mandolinad rödlök masserad i citronjuice.
Rödkålssallad
Mandolinad rödkål masserad i citron, olivolja och salt efter smak och gärna rörd i lite pepparrotsmajo.
Rostad Aubergine
Skiva en aubergine i 0,5 cm tjocka skivor. Doppa i olivolja och lägg på en plåt. Kör in i ugnen på 200 grader i ca 15 min, håll uppsikt, de blir snabbt brända om man glömmer!
Avokadoröra
Mosa en avocado med lite citronjuice, salt och en pressad vitlök
Sötpotatispommes:
Detta oslagbara recept hittar du här!
Montera nu din burgare med bröd och tillbehör efter bästa förmåga. Oavsett om det blir snyggt eller inte kan vi försäkra dig om att smaken bli alldeles alldeles underbar! Happy Burger på er!