Små vegotortillas med picklad rödlök och havrefraiche
20 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Bjud på små vegotortillas med picklad rödlök, lime och havrefraiche. Toppa med koriander (för den som vill)!
Annons
Små vegotortillas
Ingen fest utan taco, eller hur?
12 små tacos
Du behöver:
350 g strimlat vegankött, t ex Pease
2 msk olivolja
1 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 msk tomatpuré
Salt och nymalen svartpeppar
1 ½ msk bbq-sås
1 tsk srirachasås
1 msk soja
1 tsk socker
Till servering:
12 veganska majstortillas
Picklad rödlök
2 röda chilifrukter
½ kruka koriander
3 lime
Havrefraiche
Gör så här:
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs de torra kryddorna och tomatpuré i oljan tills det börjar dofta. Tillsätt vegankött och stek några minuter tills det får lite yta. Salta och peppra. Häll i bbq-sås, srirachasås samt soja. Låt koka in några minuter. Späd eventuellt med lite vatten om det behövs. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Värm majstortillabröden. Servera dem fyllda med vegankött, picklad rödlök, strimlad urkärnad chili, plockad koriander samt limeklyftor och havrefraiche vid sidan av.
Recept: Julie Bavant Foto: Caron Aline Sammanställt av Virginie Dolata, Sophie Pratt
Annons