Vi välkomnar Brooklyn Kitchen!
Hej härliga Linnea, vad fantastiskt kul att du ska börja blogga för oss! För alla nya läsare, vem är du? :)
– Oj det var en svår fråga, jag känner mig faktiskt som en helt vanlig hårt jobbande new york tjej.
Hur kommer det sig att du flyttade till New York?
– Well, long story men efter att varit så skoltrött att jag knappt tagit mig igenom högstadiet här i Sverige (min mamma mutade mig med en ny tv för att avsluta) hoppade jag glatt av skolan vid 16 år ålder och börja jobba med mat. Jag jobbade på cafe, i restaurang och startade ett kortvarigt pajbaknings företag. Efter en tid insåg jag, till mammas lycka ,att jag behövde gå tillbaka till skolan, och åkte till USA gick på high school och sedan universitet där jag plugga ”Culinary arts och hospitality”. Under utbildning trilla polletten ner att jag ville jobba med catering och events och att det var i New York man skulle vara inom den branschen. Så direkt efter graduation hoppa jag på första bästa grey hound buss till New York och har bott där sedan dess.
Vad jobbar du med?
– Jag är kock från början men nu förtiden driver jag ett event-företag i New York. Vid sidan om skriver jag kokböcker, och jobbar som mattrend konsult. Himla massa saker men allt är relaterat till mat.
Ordnar du ofta privata fester?
– Nja, jag tycker mer om avslappnade middagar där jag ställer ut all mat direkt på bordet och umgås med mina gäster. Men jag ordnar varje år en riktigt stor midsommarfest i New York tillsammans med min Svenska väninnor i stan.
Hur skiljer sig livet hemma i Sverige mot det du lever i New York?
– I New York är det kvantitet som gäller, mycket som händer hela tiden och man får lätt FOMO (fear of missing out) och känner hela tiden det är något nytt och roligt som väntar runt nästa hörn , som man vill vara med på. Det som fattas är lyxen att inte ha något att göra ibland, kanske låter konstigt men på mina lediga dagar och semester vill jag bara ha det lite tråkigt och helst vara på något ställe där det inte händer så mycket.
Beskriv hur en perfekt dag ser ut för dig!
– Jag plus min kille hemma i lägenheten i westvillage, vi kanske har strosat till the farmers market och köpt lite goda varor och sen hem och laga en mysig avslappnad middag ”family style” med några vänner. Helst sker allt detta iklätt något i mjukis-byx stilen.
Har du någon paradrätt?
– Svårt, jag tycker alltid min senaste skapelse är min bästa rätt. Har en tendense att totalt flumma in på ett recept och laga det om och om igen i si så där en vecka tills jag tycker receptet är helt perfekt. Då är jag mäkta nöjd med mig själv ett litet slag, direkt följt av att bli uttråkad på rätten och gå vidare till nästa uppfinning. Just denna veckan är jag väldigt inne på pannkakor av alla dess slag.
Vad hittar man alltid hemma i ditt kylskåp?
– Creme fraîche och svartkål..haha. Lite konstig blandning kanske men ett rätt bra exempel på maten jag lagar. Jag äter för det mesta hälsosamt men vill heller inte låta bli äta något jag är sugen på tex om jag är sugen på en stor burgare med extra allt så äter jag den, men kanske följd av en svartkåls sallad till lunch nästa dag. Försöker hitta lite balans helt enkelt och ni kommer hitta en salig blandning av mat på Brooklyn Kitchen allt från senaste häslo-trenden till den godaste mest dekadenta efterrätten.
Har du några cravings?
– Eftersom jag är Göteborgare, saknar jag konstant god fisk och skaldjur i USA. Dom stackars stackars Amerikanarna har aldrig ens fått smaka räkor eller havskräftor utan är fast med sina jumbo shrimp. Så hemma hos mig blir det mycket lobster rolls och andra skaldjur i längtan efter en go räkmacka.
Vilken är bästa drinken?
– Jag borde nog svara med något avancerat som senaste trenden barrel-aged cocktails eller dylikt, men vi vet ju alla att det är en flaska gott vin.
Vi har hört att du ska gifta dig, grattis! Hur går bröllopsplaneringen?
– Tack. Den går rätt bra, ska bli jätte roligt eftersom vi ska ha bröllopet i Sverige och alla våra vänner i New York och min killes Amerikanska släkt ska komma över till Sverige, men jag måste erkänna att jag är rätt nervös. Jag är van att när jag anordnar fest och vara lite en bakgrunden och se till att alla har det bra och springa i köket för att se till att allt flyter, men denna gång ska jag liksom vara huvudpersonen. Blir nervös bara jag tänker på det.
Spana in Linneas supermega-härliga blogg här!