Victorias ingefärsmajonnäs
15 mar, 2013
AvRedaktionen
I senaste numret av ELLE mat & vin har vi en stor intervju med matstylisten Victoria Nordström där hon tipsar om en supergod ingefärsmajonnäs. Här är receptet!
Annons
Du behöver:
1 äggula
1 msk senap
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 msk vinäger eller citron
2 msk ingefärspaste (alt pressa ut saften från en rejäl bit finhackad ingefära)
2 msk finhackad gräslök
raps- eller matolja
salt att smaka av
Gör så här:
Blanda äggula, senap, vinäger och vitlök. Droppa över oljan samtidigt som du vispar. När den börjar tjockna lite kan du droppa i lite vatten och vispa runt, på så sätt kan du mata i mer olja utan att den spricker. Fortsätt med mer olja i en försiktig stråle och vispa tills majjon börjar tjockna till rätt konsistens. Tillsätt ingefära och smaka av med salt. Droppa eventuellt i lite citron eller lime för mer syrlighet. Ställ svalt.
Annons
Receptet till den härliga salmalax-salladen hittar du i senaste numret.
Annons