Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vietnamesisk pho – rykande varm nudelsoppa

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Vietnamesisk pho – rykande varm nudelsoppa
Res till Vietnam hemma vid matbordet – bjud på en klassisk pho fylld med umami, rostbiff och färska grönsaker. Oslagbart!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Vietnamesisk pho

Klassisk rykande varm nudelsoppa med hemgjord buljong.

Så gör du vietnamesisk pho

4 portioner

Du behöver:

1 schalottenlök
1 msk smakneutral olja
12 dl vatten
½ dl kalvfond
1 kanelstång
2 stjärnanis
1 msk fisksås
1 tsk rörsocker eller strösocker
4 cm färsk ingefära topping
200 g tunna risnudlar
2 skivor nötkött, t ex rostbiff, ca 250 g
1 msk olivolja till stekning
Salt och nymald peppar
1 knippe salladslök
4 stjälkar färsk mynta
1 kruka färsk koriander
4 färska gröna chilifrukter
2 nävar böngroddar
2 limefrukter

Gör så här:

  1. Buljong: Skala och halvera schalottenlöken. Stek den på hög värme i olja i en gryta, tills den tar färg. Rör ner vatten och kalvfond och tillsätt kanelstång, stjärnanis, fisksås och socker. Skala och skiva ingefäran tunt och lägg i grytan. Låt allt småputtra under lock ca 30 minuter, gärna längre. Ta bort kanelstång och stjärnanis.
  2. Topping: Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Stek köttet i olja i en stekpanna på hög värme, ca 1 minut per sida. Salta och peppra. Låt köttet vila en stund, skär sedan i mycket tunna strimlor. Skiva salladslöken, örterna och chilin. Skölj böngroddarna. Tvätta limen och skiva tunt.
  3. Lägg upp risnudlar och kött i fyra skålar och häll buljong över. Strö över salladslök, mynta, koriander, chili och böngroddar. Pressa över lite limesaft och servera med limeskivor.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Annons