Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vilda örter med avokado och pocherat ägg

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Vilda örter med avokado och pocherat ägg.
Fräsch sallad med vilda örter, pocherat ägg och avokado. Hittar du inte just harsyra, ramslök eller krasse går det bra med andra ätbara örter och blad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

2 avokador

10 ramslöksblad

harsyra

krasse

Pocherade ägg:

4 ägg

2 msk ättiksprit, 12 %

Citrondressing:

½ citron, saften

4 msk olivolja

salt

färskmald svartpeppar

Till servering:

rågbröd

Gör så här:

Halvera avokadorna, kärna ur och gröp ur fruktköttet. Skär i klyftor och fördela på 4 tallrikar.

Vispa citronsaft, olivolja, salt och peppar och häll dressingen över avokadon. Det ger smak och för- hindrar att den blir brun.

Koka upp vatten i en stor kastrull, tillsätt ättiksprit. Knäck äggen och häll försiktigt ner dem i vattnet, snurra varsamt med en sked om de inte går ihop. Ta upp med hålslev.

Lägg äggen vid sidan av avokadon och dekorera med ramslök, harsyra och krasse. Servera med lätt rostat rågbröd.

Vilda örter med avokado och pocherat ägg.
Vilda örter med avokado och pocherat ägg.

Av: Gitte Rasmussen
Foto: Christine Christianssen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons