Vilda örter med avokado och pocherat ägg
14 maj, 2018
AvRedaktionen
Fräsch sallad med vilda örter, pocherat ägg och avokado. Hittar du inte just harsyra, ramslök eller krasse går det bra med andra ätbara örter och blad.
Annons
4 personer
Du behöver:
2 avokador
10 ramslöksblad
harsyra
krasse
Pocherade ägg:
4 ägg
2 msk ättiksprit, 12 %
Citrondressing:
½ citron, saften
4 msk olivolja
salt
färskmald svartpeppar
Till servering:
rågbröd
Gör så här:
Halvera avokadorna, kärna ur och gröp ur fruktköttet. Skär i klyftor och fördela på 4 tallrikar.
Vispa citronsaft, olivolja, salt och peppar och häll dressingen över avokadon. Det ger smak och för- hindrar att den blir brun.
Koka upp vatten i en stor kastrull, tillsätt ättiksprit. Knäck äggen och häll försiktigt ner dem i vattnet, snurra varsamt med en sked om de inte går ihop. Ta upp med hålslev.
Lägg äggen vid sidan av avokadon och dekorera med ramslök, harsyra och krasse. Servera med lätt rostat rågbröd.
Av: Gitte Rasmussen
Foto: Christine Christianssen
Annons