Viltkalops med svamp
5 personer
Tid: 1 1/2–2 timmar
Du behöver:
1 kg viltkött med ben (t ex bringa, högrev, märgpipa, ytterlår) eller 500–600 g grytbitar av vilt
2 msk margarin (eller smör)
salt och nymalen svartpeppar
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
2 dl rött vin
5 dl köttbuljong
3–4 morötter
10–15 små gula lökar
ca 20 champinjoner
3 msk vetemjöl
ca 1 dl vatten
Till servering:
strimlad knipplök och quinoa, kokt dinkel eller råris
Gör så här:
Skär köttet i bitar, inte för stora. Låt fettet bli ljusbrunt i grytan. Bryn sedan köttet i omgångar på medelgod värme. Tillsätt 1 1/2 tsk salt, kryddor och vin. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, cirka 1 timme.
Späd med buljong. Skala och skiva morötterna. Lägg dem i grytan och koka ca 10 minuter.
Skala löken och lägg i den tillsammans med svampen och koka cirka 10–15 minuter till. Rör ut mjölet med vattnet till en slät redning, rör ner den och koka 3–5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med quinoa, kokt dinkel eller råris. Dekorera med strimlad knipplök eller annat grönt.