Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Viltkalops med svamp

01 nov, 2013
AvSuzanne Ribbing
En ljuvligt mustig viltgryta med rött vin, lök och svamp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Viltkalops med svamp.
Viltkalops med svamp.

5 personer

Tid: 1 1/2–2 timmar

Du behöver:

1 kg viltkött med ben (t ex bringa, högrev, märgpipa, ytterlår) eller 500–600 g grytbitar av vilt

2 msk margarin (eller smör)

salt och nymalen svartpeppar

10 kryddpepparkorn

2 lagerblad

2 dl rött vin

5 dl köttbuljong

3–4 morötter

10–15 små gula lökar

ca 20 champinjoner

3 msk vetemjöl

ca 1 dl vatten

Till servering:

strimlad knipplök och quinoa, kokt dinkel eller råris

Gör så här:

Skär köttet i bitar, inte för stora. Låt fettet bli ljusbrunt i grytan. Bryn sedan köttet i omgångar på medelgod värme. Tillsätt 1 1/2 tsk salt, kryddor och vin. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, cirka 1 timme.

Späd med buljong. Skala och skiva morötterna. Lägg dem i grytan och koka ca 10 minuter.

Skala löken och lägg i den tillsammans med svampen och koka cirka 10–15 minuter till. Rör ut mjölet med vattnet till en slät redning, rör ner den och koka 3–5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med quinoa, kokt dinkel eller råris. Dekorera med strimlad knipplök eller annat grönt.

Annons