Vinbärslemonad med violer, citron och vanilj
07 jun, 2012
AvRedaktionen
Svalka dig med en ljuvlig lemonad i sommarvärmen. Här samsas citroner, svarta vinbär, vanilj och vackra violer i en och samma kanna.
Annons
ca 3 liter
Tid: 35 minuter + tid i kyl
Du behöver:
1 liter svarta vinbär
3 citroner
1 lime
5 dl strösocker
1 vaniljstång
1 1/2 liter vatten
Gör så här:
Tvätta vinbären och lägg dem i en bunke och mosa bären. Tvätta citrusfrukterna väl och riv skalet fint och spara. Pressa sedan citrusfrukterna.
Tillsätt skal och saft i vinbärsmoset och blanda i sockret. Dela vaniljstången på längden. Koka upp vatten och vaniljstång. Häll den heta lagen över vinbärsblandningen och rör om. Låt vila minst ett dygn i kylskåp.
Sila bort vaniljstång och bär och använd saften som ett koncentrat. Spara saften i väl rengjorda flaskor. Håller cirka tre dagar i kylen. Späd med vatten till önskad styrka vid servering. Dekorera med blandade violer.
Annons