Vinbärspaj med pepparkakssmulor och kolasås
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Annons
6–8 personer
45 minuter
Vinbären kan bytas ut mot lingon när vinbärssäsongen är över.
Smulpaj:
150 g smör (kallt)
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
2 dl grovt krossade pepparkakor
1 dl socker
Fyllning:
4 dl vinbär
2 msk socker
1 tsk potatismjöl
4 msk kolasås
Värm ugnen till 225°. Dela smöret i tärningar och blanda alla ingredienser till degen till en smulig massa. Fördela hälften av smulmassan i små pajformar och grädda dem cirka 6–7 minuter. Ta ut formarna ur ugnen.
Vänd runt vinbären med socker och potatismjöl. Fördela bären över smulmassan i formarna, ringla över kolasåsen och lägg resten av smulorna ovanpå. Grädda i ugnen i cirka 20–25 minuter. Servera med vaniljglass.
Annons