Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vinbärspaj med pepparkakssmulor och kolasås

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

45 minuter

Vinbären kan bytas ut mot lingon när vinbärssäsongen är över.

Smulpaj:

150 g smör (kallt)

1 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl havregryn

2 dl grovt krossade pepparkakor

1 dl socker

Fyllning:

4 dl vinbär

2 msk socker

1 tsk potatismjöl

4 msk kolasås

Värm ugnen till 225°. Dela smöret i tärningar och blanda alla ingredienser till degen till en smulig massa. Fördela hälften av smulmassan i små pajformar och grädda dem cirka 6–7 minuter. Ta ut formarna ur ugnen.

Vänd runt vinbären med socker och potatismjöl. Fördela bären över smulmassan i formarna, ringla över kolasåsen och lägg resten av smulorna ovanpå. Grädda i ugnen i cirka 20–25 minuter. Servera med vaniljglass.

Annons