Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Larver av vindruvor

12 mar, 2017
AvRedaktionen
Larver av vindruvor.
Man behöver inte bara bjuda på onyttigheter som bullar och kakor när det är kalas. De här "larverna" av vindruvor kommer garanterat att gå hem hos barnen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–12 stycken

Tid: 30 minuter

Ingredienser:

ca 500 g gröna, kärnfria vindruvor

träspett eller mjuka pinnar

50 g vit choklad

50 g mörk choklad

Gör så här:

Smält den vita chokladen i mikron eller över ett vattenbad. Dutta på två små ögon på några av vindruvorna, ca 10–12 st. Lägg dem på ett fat och låt chokladen stelna en stund i kylen. Smält under tiden den mörka chokladen. Ta ut vindruvorna och dutta fast en liten pupill på ögat. Ställ in i kylen igen och låt stelna en stund.

Ta fram träpinnarna, har du plockat mjuka pinnar ute, kan du tvätta av dem, alt tälja bort den yttersta barken. Trä därefter vindruvorna på pinnarna och avsluta med ett ”huvud”. Ställ larverna i ett glas.

Larver av vindruvor.
Larver av vindruvor.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons