Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vinkokta musslor på grillen

29 jan, 2017
AvRedaktionen
Vinkokta musslor på grillen.
Förbered foliepaket med musslor och lägg dem på grillen när det är dags att äta. Serveras rykande varma! Servera gärna med en bit baguette och en klick aioli.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer som förrätt

Tid ca: 25 minuter

Du behöver:

1 kg musslor (ett nät)

1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

1/2 dl hackad persilja

salt och nymalen svartpeppar

1 1/2 dl vitt torrt vin

1–2 dl matlagningsgrädde

Gör så här:

Skrapa musslorna under rinnande vatten och dra bort den lilla tofsen. Kasta bort de musslor som är öppna och inte stänger sig när du knackar dem mot bänken.

Hacka lök, vitlök och persilja fint. Salta och peppra. Häll på vinet och grädden och låt koka upp. Hit kan du förbereda.

Forma 4 paket av grillfolie. Fördela spad och de rensade musslorna i foliepaketen. Nyp ihop så att de sluter tätt. Lägg foliepaketen på grillen och låt grilla cirka 3–5 minuter. Musslorna är klara när skalen öppnar sig. Släng de som inte öppnat sig.

Servera gärna musslorna med en bit varm baguette eller annat gott bröd och en klick aioli.

Vinkokta musslor på grillen.
Vinkokta musslor på grillen.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Annons