Vinkokta musslor på grillen
4 personer som förrätt
Tid ca: 25 minuter
Du behöver:
1 kg musslor (ett nät)
1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
salt och nymalen svartpeppar
1 1/2 dl vitt torrt vin
1–2 dl matlagningsgrädde
Gör så här:
Skrapa musslorna under rinnande vatten och dra bort den lilla tofsen. Kasta bort de musslor som är öppna och inte stänger sig när du knackar dem mot bänken.
Hacka lök, vitlök och persilja fint. Salta och peppra. Häll på vinet och grädden och låt koka upp. Hit kan du förbereda.
Forma 4 paket av grillfolie. Fördela spad och de rensade musslorna i foliepaketen. Nyp ihop så att de sluter tätt. Lägg foliepaketen på grillen och låt grilla cirka 3–5 minuter. Musslorna är klara när skalen öppnar sig. Släng de som inte öppnat sig.
Servera gärna musslorna med en bit varm baguette eller annat gott bröd och en klick aioli.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner