3 värmande vinterdrinkar med bourbon
1. Maple Bourbon Eggnog
Söt och mättande drink som även fungerar som efterrätt om du skippar baconet. En amerikansk favorit!
12 drinkar
Du behöver:
8 ägg
1,5 dl lönnsirap
7 dl mjölk
5 dl grädde
4 dl Maker’s Mark
12 skivor knaperstekt bacon
Gör så här:
1. Separera äggvitorna i en skål och vispa med en ballongvisp så att äggen skummar och når en krämig konsistens. Slå i hälften av lönnsirapen under vispningen
2. I en ny skål blandar du äggulorna med resterande lönnsirap och vispar tills äggulorna bleknar. Tillsätt sedan mjölk, grädde och bourbon under lätt omrörning.
3. Blanda samman de vispade äggvitorna med mjölkblandningen och servera i glas med bacon som garnityr.
2. Warm Maker’s Cider
Skippa glöggen i år och bjud dina gäster på varm äppelcider spetsad med en skvätt bourbon. Perfekt i kylan!
4 personer
Du behöver:
750 cl färsk äppelcider
1 matsked mald kanel
1,5 tsk malen muskotnöt
1,5 tsk malen ingefära
10 cl Maker’s Mark
kanelstång
Gör så här:
1. Riv muskotnöt och ingefära.
2. Värm cider, kanel, muskotnöt och ingefära i en stor kastrull
3. När blandningen är varm, men innan det kokar, tar du kastrullen av värmen och häller i bourbon. Blanda och servera i värmetåliga glas och garnera med en kanelstång.
3. Maker’s Gold Rush
Enkel, god och uppfriskande drink som passar perfekt som fördrink. Kanske till nyårssupén?
1 drink
Du behöver:
6 cl Maker’s Mark
2 cl färskpressad citronjuice
2 cl honungssirap*
Gör så här:
1. Kombinera ingredienserna i en isfylld shaker. Skaka tills drinken är kyld (ca 10 sekunder). Servera över is i ett old fashioned-glas.
*Honungssirap görs genom att värma lika delar vatten och honung i en kastrull tills honungen är upplöst. Kyl sedan innan servering.