Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vispad chokladtryffel med smak av rom

04 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En fyllig och chokladstark tryffel med en utmanande smak av rom. Enkelt, vackert och gott att ha på lut i kylskåpet!

1

Vispad Chokladtryffel
(ca 50 st)

250 mörk choklad

200 g smör, mjukt

120 g florsocker (ca 2 dl)

15 g mörk rom (ca 1 msk)

100 g mörk choklad

20 g kakao (ca 3 msk)

Smält chokladen. Låt svalna till ca 37°. Vispa smör och flor- socker. Rör ner chokladen. Tillsätt rom. Spritsa toppar på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i kylen i cirka 3 timmar. Smält och temperera chokladen och doppa topparna i chokladen. Pudra över kakao.

Annons