Vit chokladblondie med hallon och mandel
08 aug, 2018
AvRedaktionen
Vit chokladblondie med hallon och mandel som bakas enkelt i långpanna. Servera med kaffe och kanske en klick glass eller grädde.
Annons
24 bitar
Du behöver:
330 g vit choklad
160 g smör
3 ägg
1/2 dl socker
1/2 dl ljust muscovadosocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
250 g hallon
50 g mandelspån
Gör så här:
- Sätt ugnen på 165°. Smörj en form, ca 30×20 cm, och täck med bakplåtspapper.
- Hacka chokladen och smält den med smöret i mikron.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner choklad- och smörblandningen i det. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i separat bunke, vänd ner det i smeten. Fördela smeten i formen, tryck ner hallonen och strö över mandelspån.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, håll koll så att den inte bränns vid, lägg i sådana fall över folie. Låt svalna innan den skärs i bitar.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Annons