Vit chokladkräm med rabarber och mandelkrisp
18 mar, 2016
AvRedaktionen
Den här chokladkrämen är löjligt enkel att göra! Allt du behöver är vit choklad och gräddfil. Servera med vaniljinkokt rabarber, jordgubbar och saltkaramelliserade mandlar. Perfekt blandning mellan sött, salt och syrligt.
Annons
4 personer
Vit chokladkräm
100 g vit choklad
200 g gräddfil
Gör så här:
- Smält chokladen och blanda med gräddfilen.
- Häll upp i små glas och låt kallna.
Vaniljinkokt rabarber
2-3 rabarberstjälkar
100 g socker
1 vaniljstång
1 dl vitt vin
2,5 dl vatten
Gör så här:
- Skala och skär ändarna av rabarberna, lägg skalen och ändarna i en kastrull och lägg stjälkarna i ett djupt bleck.
- Koka en lag med skalen, socker vin, vatten och urskrapad vaniljstång.
- Koka ca 5 min och sila vätskan över stjälkarna.
- Baka i ugnen på 95°ca 15-20 min.
- Stå kallt.
- Koka lagen till en sirap och låt svalna.
- Skär upp rabarberna innan servering och toppa med lagen.
Mandelkrisp (10 pers)
100 g skållad mandel
50 g socker
2 tsk smör
1 nypa havssalt
Gör så här:
- Rosta mandlarna i 170° ugn ca 10 min.
- Koka sockret med lite vatten till en karamell.
- Tillsätt smöret och sedan vänd i mandlar och havssalt.
- Låt kallna på en plåt och hacka sedan i mindre bitar
Recept: Magnus Albrektsson
Annons