Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Vit chokladkräm med rabarber och mandelkrisp

18 mar, 2016
AvRedaktionen
Vit chokladkräm med vaniljinkokt rabarber och mandelkrisp.
Den här chokladkrämen är löjligt enkel att göra! Allt du behöver är vit choklad och gräddfil. Servera med vaniljinkokt rabarber, jordgubbar och saltkaramelliserade mandlar. Perfekt blandning mellan sött, salt och syrligt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Vit chokladkräm

100 g vit choklad

200 g gräddfil

Gör så här:

  1. Smält chokladen och blanda med gräddfilen.
  2. Häll upp i små glas och låt kallna.

Vaniljinkokt rabarber

2-3 rabarberstjälkar

100 g socker

1 vaniljstång

1 dl vitt vin

2,5 dl vatten

Gör så här:

  1. Skala och skär ändarna av rabarberna, lägg skalen och ändarna i en kastrull och lägg stjälkarna i ett djupt bleck.
  2. Koka en lag med skalen, socker vin, vatten och urskrapad vaniljstång.
  3. Koka ca 5 min och sila vätskan över stjälkarna.
  4. Baka i ugnen på 95°ca 15-20 min.
  5. Stå kallt.
  6. Koka lagen till en sirap och låt svalna.
  7. Skär upp rabarberna innan servering och toppa med lagen.

Mandelkrisp (10 pers)

100 g skållad mandel

50 g socker

2 tsk smör

1 nypa havssalt

Gör så här:

  1. Rosta mandlarna i 170° ugn ca 10 min.
  2. Koka sockret med lite vatten till en karamell.
  3. Tillsätt smöret och sedan vänd i mandlar och havssalt.
  4. Låt kallna på en plåt och hacka sedan i mindre bitar
Vit chokladkräm med vaniljinkokt rabarber och mandelkrisp.
Vit chokladkräm med vaniljinkokt rabarber och mandelkrisp.

Recept: Magnus Albrektsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons