Vit chokladmousse med färska bär
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Vit chokladmousse som går utmärkt att förbereda dagen innan. Toppa desserten med färska bär, välj efter säsong och smak.
Annons
6 personer
25 minuter (+ 4 timmar i kyl)
Du behöver:
200 g vit choklad
2 msk smör
7 äggvitor
3 msk socker
100 g färska bär
Gör så här:
Smält choklad och smör i en bunke över en kastrull med kokande vatten. Rör om hela tiden tills chokladen har smält. Låt svalna, utan att det stelnar. Vispa äggvitor och socker tills smeten blir helt vit. Blir det små toppar när du drar upp en sked ur skålen, är den klar. Vänd därefter ner chokladen, blanda väl och häll upp i glas. Ställ moussen i kylskåp cirka 4 timmar före serveringen. Toppa desserten med färska bär, välj efter säsong och smak.
Annons