Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vit chokladmousse med färska bär

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Vit chokladmousse som går utmärkt att förbereda dagen innan. Toppa desserten med färska bär, välj efter säsong och smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vit chokladmousse med färska bär.
Vit chokladmousse med färska bär.

6 personer

25 minuter (+ 4 timmar i kyl)

Du behöver:

200 g vit choklad

2 msk smör

7 äggvitor

3 msk socker

100 g färska bär

Gör så här:

Smält choklad och smör i en bunke över en kastrull med kokande vatten. Rör om hela tiden tills chokladen har smält. Låt svalna, utan att det stelnar. Vispa äggvitor och socker tills smeten blir helt vit. Blir det små toppar när du drar upp en sked ur skålen, är den klar. Vänd därefter ner chokladen, blanda väl och häll upp i glas. Ställ moussen i kylskåp cirka 4 timmar före serveringen. Toppa desserten med färska bär, välj efter säsong och smak.

Annons