Drömmig Vit chokladmousse med matcha-te och violer
04 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Tro det eller ej men matcha-te och vit choklad är en vanlig smakkombination i Japan. Den söta vita chokladmoussen passar utmärkt med det lite bittra som finns i matcha-te. Testa själv!
Annons
Vit chokladmousse med matcha-te och violer
Matcha-pulver ger en fin färg och med sin lätt bittra ton en fin kontrast till det söta i moussen, men går förstås att utesluta.
6 portioner
Du behöver:
100 g vit choklad
1 ½ dl crème fraiche
2 äggvitor
2 msk strösocker
2 tsk matcha-tepulver
1 dl vispgrädde
Ätbara violer och tusensköna
Gör så här:
- Hacka chokladen smått och smält över vattenbad. Vänd ner crème fraiche i chokladen. Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med socker och matcha-pulver. Vänd försiktigt ner äggvite-vispet i chokladen. Vispa grädden och vänd ner även den i chokladmassan.
- Fördela moussen i 6 glas eller skålar, ställ kallt i minst 4 timmar. Garnera med ätbara blommor och servera.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons