Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vit glögg med bakad brie

08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
Vit glögg med bakad brie
columbus leth
Vinterns godaste tilltugg hittar du här – bakad brie! Och till den serverar du vit glögg, tänder ljus och myser!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sötsura vindruvor med champagneBrand logo
Sötsura vindruvor med champagne

Vit glögg med bakad brie

Bakad, rinning brie – finns det något godare? Servera med varm vit glögg och myset är maxat!

Maxat mys med vit glögg och bakad brie
columbus leth

4 portioner

Tid: 15 minuter

Du behöver:

3 dl koncentrerad flädersaft
15 kardemummakapslar
1 flaska blommigt vitt vin (t ex Riesling)
1 dl vodka

Bakad brie:

250 g brie
3 msk flytande honung
3 färska fikon
6 stjälkar färsk timjan
Fullkornskex

Gör så här:

  1. Häll flädersaften i en kastrull. Krossa kardemummakapslarna i en mortel och häll i kastrullen. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter. Tillsätt vitt vin och vodka, ta från plattan innan det kokar upp. Sila av och håll varmt.
  2. Sätt ugnen på 220°. Lägg brieosten i en liten smord ugnsform och grädda den i ugnen i 10–12 minuter. Servera osten med honung, fikon och timjan på fullkornskex tillsammans med glöggen.

Foto: Columbus Leth

Annons