Vit glögg med bakad brie
08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
Vinterns godaste tilltugg hittar du här – bakad brie! Och till den serverar du vit glögg, tänder ljus och myser!
Annons
Vit glögg med bakad brie
Bakad, rinning brie – finns det något godare? Servera med varm vit glögg och myset är maxat!
4 portioner
Tid: 15 minuter
Du behöver:
3 dl koncentrerad flädersaft
15 kardemummakapslar
1 flaska blommigt vitt vin (t ex Riesling)
1 dl vodka
Bakad brie:
250 g brie
3 msk flytande honung
3 färska fikon
6 stjälkar färsk timjan
Fullkornskex
Gör så här:
- Häll flädersaften i en kastrull. Krossa kardemummakapslarna i en mortel och häll i kastrullen. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter. Tillsätt vitt vin och vodka, ta från plattan innan det kokar upp. Sila av och håll varmt.
- Sätt ugnen på 220°. Lägg brieosten i en liten smord ugnsform och grädda den i ugnen i 10–12 minuter. Servera osten med honung, fikon och timjan på fullkornskex tillsammans med glöggen.
Foto: Columbus Leth
Annons