Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vit örtsås – ett måste till fisk och skaldjur

01 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på vit örtsås
Vår vita örtsås är lätt att göra och den är fullproppad med örter som gör att den blir ett måste till fisk och skaldjur!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Se 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
TV: Se 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Vit örtsås

En sås till stekt fisk eller som dipp till skaldjur.

Så gör du en vit örtsås

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 schalottenlök
1 knippe färsk dill
1 kruka körvel
½ dl vitt vin
3 dl crème fraiche
1 knivsudd riven muskot
1 citron
Salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Riv löken fint. Hacka dill och körvel mycket fint.
  2. Koka upp lök och vin i en kastrull och låt småkoka i2 minuter. Tillsätt crème fraiche och värm upp, utan att det kokar.
  3. Tillsätt riven muskot, 2 msk citronsaft och smaka av med salt och peppar. Rör ner örter och servera till fisk eller skaldjur.

Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft

TV: Se 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmatBrand logo
TV: Se 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat
Annons