Vit örtsås – ett måste till fisk och skaldjur
01 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Vår vita örtsås är lätt att göra och den är fullproppad med örter som gör att den blir ett måste till fisk och skaldjur!
Annons
Vit örtsås
En sås till stekt fisk eller som dipp till skaldjur.
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 schalottenlök
1 knippe färsk dill
1 kruka körvel
½ dl vitt vin
3 dl crème fraiche
1 knivsudd riven muskot
1 citron
Salt och vitpeppar
Gör så här:
- Riv löken fint. Hacka dill och körvel mycket fint.
- Koka upp lök och vin i en kastrull och låt småkoka i2 minuter. Tillsätt crème fraiche och värm upp, utan att det kokar.
- Tillsätt riven muskot, 2 msk citronsaft och smaka av med salt och peppar. Rör ner örter och servera till fisk eller skaldjur.
Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft
Annons