Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vit sparris med citronsås och räkor

29 jun, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på vit sparris med citronsås och räkor
Får du tag på vit sparris så är lyxen ett faktum! Avnjut i sällskap med en frisk citronsås, räkor och färska rädisor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommarBrand logo
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Vit sparris med citronsås och räkor

Bästa och enklaste förrätten!

Bjud på vit sparris med citronsås och räkor

4 portioner

Du behöver:

16 vita sparrisar
½ tsk salt
1 tsk socker
1 tsk smör

Citronsås:

2 dl crème fraiche
1 msk flytande honung
1 citron, rivet skal och pressad saft av ½ citron
Salt och nymald svartpeppar
½ kruka hackad gräslök

Till servering:

200 g färska skalade räkor
8 rädisor
1 kruka körvel
Bröd

Gör så här:

  1. Skölj den vita sparrisen och skala med potatisskalare från under toppen och nedåt. Skär av den nedre träiga delen.
  2. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten och socker. Lägg ner sparrisarna tillsammans med smör och låt koka i cirka 3–5 minuter, beroende på tjocklek. Häll av vattnet och låt sparrisarna svalna i kastrullen.
  3. Rör ihop ingredienserna till såsen, spara lite gräslök till garneringen, smaka av med salt och peppar. Lägg sparrisen på tallrikar, klicka över sås och toppa med färska räkor, skivade rädisor, gräslök och körvel. Servera med bröd.

Recept: Emma Martiny, Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft, Nina Malling

Annons