Vit sparris med citronsås och räkor
29 jun, 2021
AvRedaktionen ELLE
Får du tag på vit sparris så är lyxen ett faktum! Avnjut i sällskap med en frisk citronsås, räkor och färska rädisor.
Annons
Vit sparris med citronsås och räkor
Bästa och enklaste förrätten!
4 portioner
Du behöver:
16 vita sparrisar
½ tsk salt
1 tsk socker
1 tsk smör
Citronsås:
2 dl crème fraiche
1 msk flytande honung
1 citron, rivet skal och pressad saft av ½ citron
Salt och nymald svartpeppar
½ kruka hackad gräslök
Till servering:
200 g färska skalade räkor
8 rädisor
1 kruka körvel
Bröd
Gör så här:
- Skölj den vita sparrisen och skala med potatisskalare från under toppen och nedåt. Skär av den nedre träiga delen.
- Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten och socker. Lägg ner sparrisarna tillsammans med smör och låt koka i cirka 3–5 minuter, beroende på tjocklek. Häll av vattnet och låt sparrisarna svalna i kastrullen.
- Rör ihop ingredienserna till såsen, spara lite gräslök till garneringen, smaka av med salt och peppar. Lägg sparrisen på tallrikar, klicka över sås och toppa med färska räkor, skivade rädisor, gräslök och körvel. Servera med bröd.
Recept: Emma Martiny, Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft, Nina Malling
Annons