Vitlöksbröd med vitlökssmör
01 dec, 2017
AvRedaktionen
Tricket för ett gott vitlöksbröd är egentligen bara massor med smör, det är det som gör det. Testa Jessica Frejs smarriga recept så förstår ni!
Annons
– När jag var barn och vi var på restaurang beställde vi alltid vitlöksbröd och det är fortfarande bland det godaste jag vet, berättar Jessica Frej.
Tips! Det går jättebra att förbereda smöret och förvara i kylen eller frysen och låta tina i rumstemperatur när det ska användas.
4 portioner
Tid: 10 minuter
Du behöver:
75 g rumsvarmt smör
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 krm salt
1 dl finhackad persilja
4-5 skivor gott ljust bröd, behöver inte vara purfärskt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg smör och olja i en skål. Pressa i vitlöken, tillsätt salt och persilja och rör ihop till ett kryddsmör.
- Bred smöret på brödet
- Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 5 minuter tills smöret smälter och brödet blir lite krispigt i kanterna
- Lägg upp på ett stort fat och servera genast.
Ur ”Supergott och supersnabbt” (Bonnier Fakta) av Jessica Frej
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Annons